Nutellastjärna

Har nu försökt mig på något som ser ut som en svår teknisk utmaning. Dock så är det rätt enkelt, alla skulle troligtvis klara av det. Men vill man ha den riktigt snygg, jag vill iaf, så lär jag träna liiiite mer på det tekniska. Men det var roigt att göra ett försök och det var absolut inte sista gången :) Smakade otroligt gott oxå, någontinmg för alla nutellaälskare där ute! Har tagit recept från denna sida, men har gjort om receptet lite för tyckte inte att tillväga gångssättet var bra och mängden mjäl på tok för mycket! Finns även bra bilder på den sidan där det visas hur man ska göra själv använde jag mig av youtube, sök bara på nutellastar. Kan göra en egen steg-för-steg bild senare. 
 
Ingredienser 
 
5-6 dl vetemjöl 
2 dl mjölk 
2 äggulor (+ 2 äggvitor att pensla med) 
25 g jäst 
30 g smör, rumstempererat 
3/4 dl strösocker 
en nypa salt 
ca ½ burk Nutella 
 
Gör såhär: 
1. Häll mjölken i en kastrull och värm den till ca 37 grader (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en bunke och häll över den ljumna mjölken. Rör om så att jästen löses upp.
3. Ha i saltet och sockret i vätskan och rör om. Tillsätt smöret och äggulor.
4. Tillsätt mjölken och mjölet lite i taget, knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.
5. Sätt på ugnen på 180 grader.
6. Knåda degen lite igen och dela den i 4 lika stora delar.
7. Kavla ut först en del och lägg på ett bakplåtspapper, lägg över en tallrik eller botten av en form och skär ut runt om med en kniv. 
8. Bred ut Nutella (du kan låta en liten kant runtom vara). 
9. Fortsätt sedan och kavla ut nästa del. Lägg den ovanpå den första Nutella-täckta delen och skär ut samma runda form. Bred på Nutella på även denna del. Upprepa så med nästa, men bred inte på någon Nutella på sista delen (överst). 
10. Dela sen bröden först i fjärdedelar (men skär inte ända in till mitten!). Dela sen varje fjärdedel i två lika stora delar så att du har åttondelar. Och till sist dela varje åttondel i mitten så att du får sexton lika stora delar. 
11. Ta sen en del i varsin hand och snurra dom åt motsatta håll, två gånger. Platta till kanterna lite så att dom går ihop. Fortsätt sedan runt på samma sätt.
12. Pensla sen brödet med äggvitan och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. 
 
Puss o kram <3 
 
 
 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0