Tårta: Frozen

Passionfruktsmousse 
 
Ingredienser: 
 
❄ 4 passionsfrukter

❄ 3,5 dl vispgrädde

❄ 200 g philadelphiaost

❄ 2 dl florsocker

❄ 3 tsk vaniljsocker

❄ 3 dl passionsjuice ev. mango/passionfrukt

❄ 5 gelatinblad 

Gör så här: 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Gröp ur passionsfrukterna och sjud detta tillsammans med juicen.

Rör ner gelatinbladen så att de smälter i kastrullen med juicen. Låt svalna, viktigt!

Vispa grädden hårt.

Rör ihop philadelphiaosten med florsockret och vaniljsockret till en slät massa.

Vispa försiktigt ihop allt till en slät mousse.

Låt stelna några timmar i kylskåpet så är den klar! 

 

Vit chokladmousse 

 

Ingredienser:

❄ 150 g choklad
❄ 2 dl vispgrädde
❄ 100 g färskost 

Gör så här:

Dela chokladen i små bitar och lägg i en bunke.
Värm grädden till den nästan kokar, den får dock absolut inte koka!!
Häll den heta grädden över chokladen. Rör om tills det är en jämn smet.
Ställ in i kylen för att svalna, gärna över natten.
Lägg i färskosten och vispa upp till en bra konsistens 

 

 

Jag får tyvärr skämmas att jag har tappat adresserna från vart jag tagit recepten på mousserna. 
 
Puss & Kram <3
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0